26 Temmuz 2008 Cumartesi

Kristal Klaket’ten NYFA’da sinema eğitimi fırsatı


Fatih Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan
Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nın büyük ödülü, New York
Film Academy’de altı haftalık eğitim olacak.

Fatih Üniversitesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nın ikincisi için geri sayım başladı. Amatör ve profesyonel tüm sinema tutkunlarının katılımına açık olan yarışmaya son başvuru tarihi 20 Ekim 2008.

Kısa film sektörüne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada, 2006 yılından itibaren çekilmiş ve süresi 20 dakikayı geçmeyen DVD formatında filmler yarışacak. Filmlerde tür ve konu kısıtlaması yok. Geçen yılki ilk organizasyonda En İyi Film seçilen esere 2007 dolar ödül verilmişti. Kristal Klaket bu sene hedeflerini de ödüllerini de büyüttü. Sinema eğitiminde bir marka olan New York Film Academy (NYFA) ile işbirliğine giden Fatih Üniversitesi, bu yıl birinci gelen filmin yönetmenini, NYFA’da altı haftalık sinema eğitimi ile ödüllendiriyor. Yarışmanın ikincisi 3 bin, üçüncüsü ise 2 bin YTL’nin sahibi olacak. Jürinin belirleyeceği beş filmin yönetmenine de 500’er YTL Jüri Özel Ödülü verilecek.

Yarışmaya başvuracak filmleri, İhsan Kabil, Ömer Lütfü Mete, Mustafa Şevki Doğan, Beste Bereket ve Olkan Özyurt’tan oluşan jüri değerlendirecek. Sonuçlar 20 Kasım 2008’de açıklanacak. Başvuru ve yarışmayla ilgili her türlü bilgi, http://www.kristalklaket.com/ adresinden temin edilebilir.

New York Film Academy

New York Film Akademisi, dünyada değişik konumlarda özel uygulamalı (hands-on) programlar sunan, dünyanın en dinamik ve yenilikçi film ve aktörlük konservatuar okullarından biri olarak bilinmektedir. Başlangıçta Robert DeNiro’nun Tribeca Film Merkezi’nde, yönetmenlere yönelik oyunculuk dersleri vermek amacıyla kurulan Akademi, Steven Spielberg, Susan Sarandon ve Tim Robbins, Kelvin Kline, Pierce Brosnan, Melanie Griffith ve George Romero gibi Hollywood ünlülerinin çocuklarına da eğitim verdi. Akademi, New York’taki merkezinin yanı sıra Los Angeles Film Stüdyoları’nda da eşzamanlı olarak eğitim veriyor.



Kristal Klaket’ten NYFA’da sinema eğitimi fırsatı, Kristal Klaket, Kristal Klaket nedir, Kristal Klaket sinema eğiti, Kristal Klaket sinema eğitimi fırsatı, Kristal Klaket eğitim fırsatı, sinema eğitim fırsatı, sinema eğitim fırsatları, sinema eğitimleri, nyfa

0 yorum:

Yorum Gönder

1) Öncelikle, kesinlikle küfür etmiyorsunuz.

2) Eğer önceki yorumlardan birine cevap veriyorsanız kime cevap verdiğinizi belirtiyorsunuz.

3) Web siteni reklamı yapmak yasaktır.

4) Yorumunuza gelen cevapları görmek için E-posta yoluyla abone ol seçeneğine tıklıyorsunuz

5) Teşekkürler eline sağlık vb gibi yorumlar yayınlanmaz

 

Full Online Film İzle,İndirmeden Sinema Seyret Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template