24 Temmuz 2008 Perşembe

Maymunlar Cehenneminin Altında - Beneath the Planet of the Apes




























Tür : Dram / Aksiyon / Bilim Kurgu
Yönetmen : Ted Post
Senaryo : Paul Dehn , Mort Abrahams , Paul Dehn
Görüntü Yönetmeni : Milton Krasner
Müzik : Leonard Rosenman
Yapım : 1970, ABD , 95 dk.
Oyuncular

James Franciscus (Brent) , Kim Hunter (Zira) , Maurice Evans (Dr. Zaius) , Linda Harrison (Nova) , Paul Richards (Mendez) , Charlton Heston (Taylor) , David Watson (Cornelius) , Thomas Gomez (Bakan) , Natalie Trundy (Albina)

İlk serüvenin sonunda başka bir gezegende değil, mahfolmuş bir dünyanın geleceğinde olduğunu anlayan Taylor ve Nova, Yasak Bölge'deki seyahatlerini sürdürmektedirler. Bu arada Brent isimli bir astronot, Taylor'ı bulmak için gönderilen kurtarma misyonu sırasında zaman bariyerini aşarak aynı Taylor gibi zorunlu iniş yapar.

Brent, at sırtında tek başına dolaşan Nova'ya rastladığında, konuşmayı bilmeyen genç kadından bir şekilde Taylor'ın yasak bölgede kaybolduğunu öğrenir. Gerçekte Taylor, yeraltındaki tünellerde yaşayan bir grup insan tarafından esir tutulmaktadır. Kendilerince tuhaf bir din geliştirmiş ve telepatik özellikleri de olan bu insanlar Maymunların Yasak Bölge'yi istila etmek üzere olduğuna inanmaktadırlar. Ellerinde herşeyi sona erdirecek çok güçlü bir silah vardır ama bütün bunlar gezegenin bu sefer tamamen yokolmasına sebep olabilecek gibi durmaktadır.

Bir kere daha maymunlara hayat veren Maurice Evans ve Kim Hunter'ın oyunlarına hayran olmamak elde değil. Bu filmde oynamayı önce kabul etmeyip sonra bir kaç sahnede gözüken Charlton Heston'ın yerine göz doldurması için senaryoya dahil edilen Brent rolündeki James Franciscus'tan çok fazla şey beklememek gerektiği kesin. Nova rolündeki Linda Harrison'ı izlemek hala çok -şimdi daha da- keyifli. İlk filmin eline su dökemese de, Maymunlar Cehennemi mitolojisinde önemli bir yere sahip bir filmle karşı karşıyayız.













0 yorum:

Yorum Gönder

1) Öncelikle, kesinlikle küfür etmiyorsunuz.

2) Eğer önceki yorumlardan birine cevap veriyorsanız kime cevap verdiğinizi belirtiyorsunuz.

3) Web siteni reklamı yapmak yasaktır.

4) Yorumunuza gelen cevapları görmek için E-posta yoluyla abone ol seçeneğine tıklıyorsunuz

5) Teşekkürler eline sağlık vb gibi yorumlar yayınlanmaz

 

Full Online Film İzle,İndirmeden Sinema Seyret Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template