5 Eylül 2008 Cuma

Çalınmış Güzellik - Stealing Beauty








Tür : Dram
Yönetmen : Bernardo Bertolucci
Senaryo : Bernardo Bertolucci , Susan Minot
Görüntü Yönetmeni : Darius Khondji
Müzik : Richard Hartley
Yapım : 1996, İtalya / Fransa / İngiltere , 113 dk.

Oyuncular

Liv Tyler (Lucy) , Jeremy Irons (Alex) , Sinead Cusack (Diana) , Carlo Cecchi (Carlo Lisca) , Jean Marais (M. Guillaume) , Donal McCann (Ian Grayson) , D.W. Moffett (Richard Reed) , Stefania Sandrelli (Noemi) , Rachel Weisz (Miranda Fox) , Joseph Fiennes (Christopher Fox) , Jason Flemyng (Gregory) , Anna Maria Gherardi (Chiarella Donati)


19 yaşındaki Amerikalı Lucy, yakın zamanda intihar etmiş bir şair olan annesi Sara’nın Bohem ruhlu sanatçı arkadaşlarının arasında yaz tatili geçireceği Toskana’naya gelir. Buranın yerlilerinden fırlama bir delikanlı olan Niccolo, dört yıl önce Lucy’ye ilk öpücüğün heyacanını tattıran kişidir. İki genç tekrar yakınlaşırken; Lucy’nin evsahipleri olan Graysonlar, genç kızı bir sanatçı kolonisi haline getirdikleri kendi dünyalarına sokarlar. Böylece onun gençliği ve taze ruhundan beslenmeye başlarlar.

Bu tazelik, orada tatilini geçiren konuklar arasında en çok Alex Parrish’IN ilgisini çekecektir. Ölümcül bir hastalığın son demlerini yaşayan bir yazar olan Alex, genç kızın çekiciliği ve yaşama sevincinden etkilenir.

Yaz geçerken, Lucy Niccolo’nun bir kadın canavarı olduğunu öğrenecek, Alex’ten gereken hayat dersini alacak ve kimbilir belki de gerçek ve masum aşkı da yaşayacaktır! Tüm bunlar olurken annesi ve kendiyle ilgli bir kaç sırrın da gizemi çözülecektir elbet…

Bernardo Bertolucci, yıllar sonra genç bir izleyici kitlesinin de favorisi haline dönüşmesini sağlayan bu filminde Liv Tyler’ın tiril tiril güzelliği ve masum endamıyla Jeremy Irons’ın karizmatik kartlığını dahice çarpıştırmayı bilmiş. Netice soluk kesici. Seyircinin cinsel gerilimi havada hissedeceği sahnelere ve akıllıca seçilmiş müziklerine dikkat!



0 yorum:

Yorum Gönder

1) Öncelikle, kesinlikle küfür etmiyorsunuz.

2) Eğer önceki yorumlardan birine cevap veriyorsanız kime cevap verdiğinizi belirtiyorsunuz.

3) Web siteni reklamı yapmak yasaktır.

4) Yorumunuza gelen cevapları görmek için E-posta yoluyla abone ol seçeneğine tıklıyorsunuz

5) Teşekkürler eline sağlık vb gibi yorumlar yayınlanmaz

 

Full Online Film İzle,İndirmeden Sinema Seyret Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template