3 Nisan 2009 Cuma

Nora'dan askeri ekibin başarısına büyük katkı (Arşivden)


Dün Nora ile ilgili bir araştırma yapıyordum. Google'den bulduğum bir haber çok ilginç geldi ve sizlerle de paylaşmak istedim. Haber Hürriyet arşivli bi haber ve 24 Nisan 2006 yılında yayımlanmış. Bakın o haberde neler yazıyor:

İstanbul'da Kültür Fen Lisesi tarafından düzenlenen geleneksel satranç turnuvasında, Nora Tokhovsepyan adlı Ermeni öğrencinin de yer aldığı Heybeli Askeri Deniz Lisesi ekibi ikinci oldu. Birinciliği Galatasaray Lisesi'nin kazandığı turnuvada Özel Ermeni Esayan Lisesi de üçüncülüğü elde etti.

ÖZEL Kültür Fen Lisesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen İstanbul Liselerarası Satranç Turnuvası, ilginç maçlara sahne oldu. 15-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvada, Heybeliada Askeri Deniz Lisesi takımında Nora Tokhovsepyan adlı Ermeni bir kız öğrenci de yer aldı.

Turnuvanın kurallarına göre, yarışmaya katılmak isteyen her lise, bir de kız sporcu bulundurmak zorunda, ama Heybelidada Askeri Deniz Lisesi'nde satranç oynayan kız öğrenci bulunmuyor. Erkek liselerini dikkate alan organizatörler, bir başka okuldan kız öğrenci transfer etme hakkı tanımışlardı. Bu haktan faydalanan Heybeliada Askeri Deniz Lisesi ekibi, Özel Ermeni Esayan Lisesi mezunu Nora Tokhovsepyan'ı kadrosuna dahil etti. Usta bir satranççı olan Nora Tokhovseypan'la güçlenen Heybeliada Askeri Deniz Lisesi, Galatasaray Lisesi'nin birinci olduğu turnuvada ikinciliği kazandı. Üçüncülüğü ise Nora Tokhovsepyan'ın da mezunları arasında yer aldığı Özel Ermeni Esayan Lisesi elde etti. Halen Tarhan Lisesi'nde okuyan Nora Tokhovsepyan'ın diğer satranç turnuvalarında da önemli dereceleri bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

1) Öncelikle, kesinlikle küfür etmiyorsunuz.

2) Eğer önceki yorumlardan birine cevap veriyorsanız kime cevap verdiğinizi belirtiyorsunuz.

3) Web siteni reklamı yapmak yasaktır.

4) Yorumunuza gelen cevapları görmek için E-posta yoluyla abone ol seçeneğine tıklıyorsunuz

5) Teşekkürler eline sağlık vb gibi yorumlar yayınlanmaz

 

Full Online Film İzle,İndirmeden Sinema Seyret Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template