28 Şubat 2009 Cumartesi

Carlito’nun Yolu Türkçe Dublaj Online İzle




Tür : Dram/aksiyon
Yönetmen : Brian de Palma
Senaryo : David Koepp , Edwin Torres (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Stephen H. Burum
Müzik : Patrick Doyle
Yapım : 1993, ABD , 144 dk.
Oyuncular : Al Pacino (Carlito Brigante) , Sean Penn (Kleinfeld) , Penelope Ann Miller (Gail) , John Leguizamo (Benny Blanco) , Ingrid Rogers (Steffie) , Viggo Mortensen (Lalin) , Luis Guzman (Pachanga)

Özet : Uyuşturucu işinden içeri girmiş Porto Riko’lu eski bir mahkum olan Carlito Brigante (Al Pacino), düzenbaz avukatı ve dostu (Sean Penn) sayesinde serbest kaldığında tek isteği suç dünyasından uzak kalmak ve Bahamalar’da kurmayı hayal ettiği kendi işi için, dürüstçe çalışıp para biriktirmektir. Aklının bir köşesinde eski sevgilisiyle (Penelope Ann Miller) bir şekilde barışıp mutlu olmak da vardır. Ancak eski karanlık dünyasından çıkıp gelen “delikanlılık” kuralları ve yanlış yönlenmiş bağlılıklar peşini bırakmayınca geri sürüklenmeye başlar.
Usta yönetmen De Palma’nın filminde bir çok esaslı isim rol alıyor. John Leguizamo, bağlılığını ispatlamaya çalışan yeni yetme bir gangsteri canlandırırken; Viggo Mortensen ve Luis Guzman Carlito’nun eski günlerden iki arkadaşı olarak karşımıza çıkıyor.
10 yıl önce Pacino’yu Scareface’te yönetmiş olan De Palma, bu filmi içerik olarak diğerinin devamı gibi çekmiş adeta. Tahmin edileceği üzere bir kez daha özenli çekimler ve gerilimli sahneler var. En akılda kalanı ise Grand Central Station’daki soluk kesen kovalamaca sahnesi.
Olaylar, 1975 yılının Manhattan’ında ve Carlito’nun işlettiği bir gece kulübü civarında geçtiği için devrin klasik disko müziği film soundtrack’ine iyice işlemiş durumda.
Filmin bir başka ilginç yanı da, eski New York yargıçlarından Edwin Torres’in Doğu Harlem’deki kendi çocukluğunu anlattığı iki kitabından uyarlanmış olması.


0 yorum:

Yorum Gönder

1) Öncelikle, kesinlikle küfür etmiyorsunuz.

2) Eğer önceki yorumlardan birine cevap veriyorsanız kime cevap verdiğinizi belirtiyorsunuz.

3) Web siteni reklamı yapmak yasaktır.

4) Yorumunuza gelen cevapları görmek için E-posta yoluyla abone ol seçeneğine tıklıyorsunuz

5) Teşekkürler eline sağlık vb gibi yorumlar yayınlanmaz

 

Full Online Film İzle,İndirmeden Sinema Seyret Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template