31 Mayıs 2008 Cumartesi

Mustafa Üstündağ Biyoğrafi


MUSTAFA ÜSTÜNDAĞ

Doğum Yeri : İçel
Doğum Tarihi : 11 Şubat 1977
Eğitimi : Sanat Merkezi (M.G.S.M.Tiy.)
Ülke: Türkiye
Mesleği: Oyuncu
Göz Rengi: Kahverengi
Boy: 176
Kilo: 65
Hobileri :Yüzme , At Binme , Pandomim , Futbol

Tiyatro:
Antigone, Vişne Bahçesi, Duvar, Akad'ın Yayı, Hakkari'de Bir Mevsim, Bunu Yak, Godoyu İzlerken, Şirinler, Masal, Duvar, İnsanın Evreleri, Üşümek, Akadın Yağı

OYNADIĞI OYUNLAR

2007 - Yersiz Yurtsuz : Mehmet Emin
2005 - Aşka Sürgün : Celal
2004 - Uy Başuma Gelenler : Cemal
2003 - Bedel
2002 - Yarım Elma
2002 - Keje
2001 - Bizim Aile
2000 - Dikkat Bebek var
1999 - Yılan Hikayesi
HAYATI

11 Şubat 1977’de Mersin’de doğan oyuncu Mustafa Üstündağ, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunu. Kocaeli Bölge Tiyatrosu, Kartal Sanat İşliği, MSM Oyuncuları sahnelerinde görev aldı.

Pervasız Tiyatro ile yoluna devam etti. Tabii ki tiyatro ile sınırlı tutmadı kariyerini. Her ne kadar oyunculuğunu geçtiğimiz yıl atv’de yayınlanan ‘Yersiz Yurtsuz’ dizisinde Ferdi Tayfur’un oğlu rolüyle konuşturmaya başlasa da 12 Eylül’ü konu edinen ‘Zincirbozan’ gibi politik bir filmde Talat’ı başarıyla oynadı.

“Zeynep’in Sekiz Günü”nde (2007) ‘kentin kaybolmuşlarından biri’ dediği Ali rolüyle üçkağıtçı bir iz bıraktı izleyicide. ‘Emret Komutanım: Şah Mat’ filminde Sado tiplemesi de çok sevildi oyuncunun. Mustafa Üstündağ ‘Neredesin Firuze’, ‘Yarım Elma’, ‘Aşka Sürgün’, ‘Yolculuk’, ‘Bizim Aile’ ve ‘Yılan Hikayesi’ gibi yaklaşık 15 dizi, 6 film ve 12 tiyatro eserinde görev almasına rağmen fark edilmeyen ender oyunculardan.

Ta ki Kurtlar Vadisi Pusu’da rol alana kadar. Muro karakteriyle dizinin tutkunları arasında fenomene dönüşen Üstündağ, “Zeynep’in Sekiz Günü” filminden sonra Şan’ın ikinci filmi “Ali’nin Sekiz Günü”nde de rol almaya hazırlanıyor. Kariyerinde zirveye her geçen gün biraz daha yaklaşan Üstündağ, yönetmen Erden Kıral’ın İzmir Alaçatı’da çekeceği ve Nurgül Yeşilçay’ın başrolünde oynayacağı ‘Vicdan’ filminde de rol alacak.

Bu arada ‘Kurtlar Vadisi Pusu’da sevilen oyuncunun nereye geleceği merak konusu. ‘İtirafçı’ diyenler de, ‘ölecek’ diyenler de var. Yapımcıların sevilen bir karakteri öldürmesi zor gibi gözükse de Vadi’de kime ne olacağı belli olmuyor. Unutmadan, devrimci Muro’nun yüzme, at binme, pandomim ve futbol tutkusu olduğunu biliyor muydunuz?

Kurtlar Vadisi Pusu’nun devrimci Muro’su bugünlerde en çok konuşulan isimlerden. ‘Lanet olsun içimdeki bu insan sevgisine’ gibi ifadeleri dillerden düşmeyen Muro’nun şöhreti, yılların oyuncusu Mustafa Üstündağ’ın sanat geçmişini geride bıraktı.

HABERLERİ

Cemal Şan’ın “AŞK ÜÇLEMESİ”nin Diğer İki Filminin Çekimleri Başlıyor.
15.04.2008

Cemal Şan’ın dostları ve kendi olanaklarıyla çektiği “ZEYNEP’İN SEKİZ GÜNÜ”nden sonra “AŞK ÜÇLEMESİ”nin diğer filmleri olan “ALİ’NİN SEKİZ GÜNÜ” ve “DİLBER’İN SEKİZ GÜNÜ”nün çekimleri başlıyor.

Kalp, akıl ve ruh sözcükleri ile ilgili olan üç filmle birlikte “AŞK ÜÇLEMESİ” tamamlanmış olacak. Öncelikle çekimleri İstanbul’da yapılacak olan “ALİ’NİN SEKİZ GÜNÜ” ile başlanacak. Daha sonra Cemal Şan hemen ardından Mardin ve Erzincan’da “DİLBER’İN SEKİZ GÜNÜ”ne başlayacak.

FıratTanış, Nesrin Cavadzade, Serdar Orçin, Begüm Birgören, Mustafa Üstündağ,Süleyman Atanısev, Necmettin
Çobanoğlu ve Macit Sonkan” ın başrollerini paylaştıkları bu iki filmde Erkan Petekkaya, Bülent inal, Yavuz Bingöl ve Mahsun Kırmızıgül’de konuk oyuncu olarak görev alacaklar.

Yalnızlık, çaresizlik, çıkışsızlık, öfke ve tutku temaları arasında dolaşacak olan “ALİ’NİN SEKİZ GÜNÜ” ve “DİLBER’İN SEKİZ GÜNÜ” isimli filmlerin senaryo yazarı da Cemal Şan.

19. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde 20 Mart Perşembe
20.03.2008

19. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde 20 Mart Perşembe günü Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda saat 14:30’da Salon 2’de gösterimi yapılacak Zeynep’in Sekiz Günü’nden sonra filmin yönetmeni Cemal Şan ve oyuncular Fadik Sevin Atasoy, Mustafa Üstündağ ile söyleşi gerçekleştirilecek. Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda 19:15’te Salon 2’de gösterimi yapılacak Yaşamın Kıyısında’nın ardından da filmin yapımcıları Funda Ödemiş, Ali Akdeniz ve filmin oyuncusu Nursel Köse ile söyleşi gerçekleştirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

1) Öncelikle, kesinlikle küfür etmiyorsunuz.

2) Eğer önceki yorumlardan birine cevap veriyorsanız kime cevap verdiğinizi belirtiyorsunuz.

3) Web siteni reklamı yapmak yasaktır.

4) Yorumunuza gelen cevapları görmek için E-posta yoluyla abone ol seçeneğine tıklıyorsunuz

5) Teşekkürler eline sağlık vb gibi yorumlar yayınlanmaz

 

Full Online Film İzle,İndirmeden Sinema Seyret Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template