12 Haziran 2008 Perşembe

Times:''Türk Lokumu gibi intikam Soğuk Yenir''Miş


SuperSinema.Blogspot.Com
Dünya basını övgü dizdi
Dünya basını övgü dizdi

12 Haziran 2008 Perşembe 11:25

Dünya medyası Türkiye'yi yazdı. İsviçre ile kafa bulunurken, Türkiye'ye övgü vardı. İşte ilginç yorumlar;

Türkiye'nin İsviçre karşısında son dakikada aldığı galibiyet, yabancı basında da geniş yer buldu. İspanya gazetelerinden övgü gelirken, en ilginç yorumu da ünlü haber ajansı AP yaptı.

AP; "Yağmurun durmasını isteyen Fatih Terim’e cennetten yardım geldi" deyip ekledi; “Terim’in duası tuttu
”.

The Independent : ''Türkler şimdi grup ikinciliğinde Çek Cumhuriyeti ile birbirlerinin ensesinde yarışıyor. Önümüzdeki Pazar günü bu iki takımın arasında oynanacak maç Portekiz ile birlikte kimin gruptan çıkacağını belirleyecek.'

Telegraph, dünkü maçın bir önceki olaylı maçın gölgesinde oynandığını da yazdı. Telegraph, ''Belli ki her iki takımın oyuncuları da karşısındakine gerçek sporculuğun nasıl olması gerektiğini göstermeye kararlı çıktı dünkü maça'' dedi.


İNTİKAM SOĞUK YENİR


Haberin Devamı için Alttaki ''Bu Filmi izle'' butonuna tıklayınız




The Times ise İsviçre'nin umutlarının Türkiye'nin selinde yıkandığını yazdı. Üç yıl önceki maça atıfta bulunan gazete, dünkü maçın Dünya Kupası'ndan elenmesine yol açan İsviçre karşısında Türkler tarafından alınan bir intikam olduğu imasında bulunurken, ''Türk lokumu gibi, intikam soğuk yenilen bir yemektir'' dedi. Times, ''Dünkü maçta şişe geçirilen İsviçre oldu'' dedi.




The Guardian, ''İsviçre kendi verdiği partinin dışında kaldı'' diyen gazete, ''Haydi İsviçre'' nidalarının evsahibi takımın taraftarlarının boğazına tıkandığını yazdı. Gazete, ''Türkler şekilsiz İsviçreliler'in baskısından çabuk kurtuldu. Türkiye Ligi'nin altın çocuğu Arda soldan akıp golünü attı. Pazar günü Çek Cumhuriyeti karşısında alacağı bir galibiyet ise Türkiye'nin çeyrek finaldeki yerini garantileyecek'' görüşünü vurguladı.



İSVİÇRE AŞAĞILANDI



Daily Mail de İsviçreliler'in dün, ''Düzenlemeyi planladıkları gösterinin üzerine Arda Turan'ın yağdığını'' belirten bir başlık kullandı. Dört yıl boyunca bu turnuvaya hazırlanan İsviçre'nin dün aşağılanarak veda etmek zorunda kaldığını yazan Daily Mail, ''Kendi bahçelerinde, hem Çek Cumhuriyeti'nden hem de Türkiye'den kolayca dayak yediler'' benzetmesinde bulundu.



ALMAN BASINI; SU SAVAŞI



B.Z gazetesi, ''İsviçre su savaşında boğuldu'' başlığıyla verdiği haberde, çekişmeli geçen maçın son dakikalarında Türkler'in daha sağlam sinirlere sahip olduğunu yazdı.




Bild gazetesi, ''Hilal'in Kudamm üzerinde parladığı çılgın gece'' başlığıyla verdiği haberde, binlerce Türk'ün, kısa adı Kudamm olarak bilinen ''Kurfürstendamm'' adlı ana cadde üzerinde toplanarak gece geç saatlere kadar çılgınca eğlendiğini hatırlattı. Almanlar'ın da Türkler ile birlikte kutlamaya katıldığı ve Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde büyük sevinç gösterilerinin yapıldığı ifade edildi.




Berliner Kurier gazetesi de, ''Son dakika nakavtı'' başlığıyla verdiği haberde, Arda'nın uzatma dakikalarında attığı golün Türkler'i büyük bir sevince boğduğu belirtilerek, İsviçre'nin Avrupa Şampiyonası'nda ilerleme hayalinin ise sona erdiğine işaret edildi.




Die Welt gazetesi maçla ilgili haberini, ''Türkiye, İsviçre'yi Avrupa Şampiyonası'ndan dışarı attı'' başlığıyla verirken, Berliner Morgenpost gazetesi de, ''Türkiye su savaşını kazandı'' başlığını kullandı.




Alman televizyon kanalları da dün Türkler'in yaşadığı sevinç ve coşkuyla ilgili haberleri tekrar tekrar ekranlara getirdiler. Yapılan yorumlarda, Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ne karşı şansının yarı yarıya olduğu, Çek Cumhuriyeti'nin az miktarda teknik üstünlüğü karşısında Türkler'in daha tutkulu oynadığı ifade edildi.




İSPANYA BASINI: İsviçre öldü yaşasın Türkiye



Maça geniş yer ayıran İspanyol basını, ''Türkiye, ilk ev sahibini kupa dışı bıraktı'' diye yazdı.



Marca gazetesi, şiddetli yapğmurun maça damgasını vurduğunu belirterek, ''İsviçre için Avrupa Kupası'nın su gibi geçtiğini'' yazdı.



El Pais, ''Arda, can çekişen Türkiye'ye yeniden hayat verdi'',

El Mundo ''İsviçre öldü, yaşasın Türkiye'', As ''Futbolun adaletsizliği, dağınık Türkiye'yi ödüllendirdi'' ifadelerini kullandı.



Arda'ya övgü yağdı



İspanyol basını, maçın uzatma dakikalarında Türkiye'nin galibiyet golünü atan Arda'ya övgüler yağdırdı. ''Maçın başaktörü'' olarak gösterilen Arda, attığı golle ''Türkiye'ye hayat veren'' futbolcu olarak gösterildi.



La Vanguardia gazetesi, "21 yaşında lider oldu'' dediği Arda için

''Türkiye de Avrupa Kupası'na diğer genç yıldız futbolcuların yolunu izleyecek yeni bir çocuğu getirdi. Henüz 21 yaşındaki Arda, taraftarların hoşuna giden bir oyun sergileyen yaratıcı bir orta saha oyuncusu. Futbolcu olarak son yıllarda kayda değer bir gelişme gösterdi ve Avrupa Kupası onun için iyi bir vitrin olacak. Açık bir şekilde zafer kazanana ve takımının kaptanı olana kadar Türkiye'den ayrılmak istemediğini söyledi, ama Avrupa'daki büyük liglerdeki takımlardan bazıları onun fikrini değiştirmeye çalışmalı'' diye yazdı.



FRANSA BASINI: İSVİÇRE İÇİN HAZMI ZOR YENİLGİ



Fransa'daki gazeteler, grev yüzünden bugün bayilerde satışa çıkmadı, ancak gazetelerin internet siteleri dünkü maça geniş yer verdi.




L'Equipe gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, ''İsviçre için hazmetmesi zor bir mağlubiyet'' ifadesi kullanıldı. Fransız gazetesi, 2000 yılında Belçika'nın düştüğü duruma bu sefer İsviçre'nin düştüğünü yazarak, daha ilk turda İsviçre'nin turnuvadan elendiğine dikkati çekti.




Le Figaro
gazetesi ise ''Türk milli futbol takımının maça iyi başladığını, ancak şiddetli yağmurla birlikte, orta sahanın da etkisiz olmasıyla ilk yarıda üstünlüğü İsviçre takımına kaptırdığı'' yorumunu yaptı.


Türk milli futbol takımının daha teknik oyunculardan kurulu olduğunu hatırlatan gazete, ikinci yarıda gelen değişikliklerle Türk milli futbol takımının maçı galip bitirdiğini yazdı.



Liberation gazetesi ise ''Türkiye, İsviçre'yi dışarı itti'' başlığıyla verdiği haberde, Türkiye'nin bir inanılmazı gerçekleştirerek, Çek Cumhuriyeti karşısında ikinci tura kalma şansını yakaladığını yazdı.




UEFA SİTESİNDEKİ YORUM



Avrupa basını, Millilerin iddiasını koruduğunu belirtirken, UEFA’nın internet sitesi, “Türkler, İsviçre’nin hayallerini yıktı” yorumunu yaptı



EN İLGİNÇ YORUM



Maçla ilgili en ilginç yorumu ünlü haber ajansı AP yaptı. AP ajansı, "Yağmurun durmasını isteyen Fatih Terim’e cennetten yardım geldi" deyip ekledi; “Terim’in duası tuttu”.



İngiliz yayın kuruluşu BBC ise, Türkiye’ye yenilen İsviçre’nin ev sahibi olmasına rağmen turnuvaya veda eden ilk ekip olduğunu yazdı. BBC, golü atan Hakan Yakın’ın birçok şanstan yararlanamadığını, Arda’nın son dakika golüyle İsviçreliler’in kalbini kırdığını ifade etti.



Reuters ajansı, İsviçreli taraftarların beraberliği alkışlamaya hazırlandığı anda gelen şok golle sarsıldıklarını belirtti.


0 yorum:

Yorum Gönder

1) Öncelikle, kesinlikle küfür etmiyorsunuz.

2) Eğer önceki yorumlardan birine cevap veriyorsanız kime cevap verdiğinizi belirtiyorsunuz.

3) Web siteni reklamı yapmak yasaktır.

4) Yorumunuza gelen cevapları görmek için E-posta yoluyla abone ol seçeneğine tıklıyorsunuz

5) Teşekkürler eline sağlık vb gibi yorumlar yayınlanmaz

 

Full Online Film İzle,İndirmeden Sinema Seyret Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template