9 Mart 2009 Pazartesi

Kavgam / Adolf Hitler - Nazi Almanya’sı Türkçe Dublaj Online İzle




Görüşü : Nasyonal Sosyalizm
Mesleği : Politikacı, Ressam
Eşi : Eva Anna Paula Hitler
Doğum tarihi : 20 Nisan 1889
Doğum yeri : Braunau am Inn, Yukarı Avusturya
Ölüm tarihi : 30 Nisan 1945
Ölüm yeri : Berlin, Almanya

Özet : Adolf Hitler (d. 20 Nisan 1889, Braunau am Inn, Yukarı Avusturya - ö. 30 Nisan 1945, Berlin, Almanya), 1933 itibari ile Almanya’nın başbakanı ve 1934′den ölümüne kadar Almanya’nın Führer[1] iydi. Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi (NSDAP)’nin kurucusu ve başkanıydı.

Hitler, Almanya’da I. Dünya Savaşı sonrasında yaşanan Büyük Buhran’dan güç kazandı. Propaganda ve karizmatik bir dille, alt ve orta tabakanın ekonomik istemlerine ümit veriyordu; bunun yanında da belli bir seviyede nasyonalizm, anti-semitizm ve anti-komünizm de sunuyordu. Ekonominin tekrar kurulması, yeniden silahlandırılmış bir ordu ve totaliter ve faşist bir rejimle; Hitler saldırgan bir dış politika izleyerek Alman “yaşam alanı”nı (Lebensraum) genişletmek amacıyla Polonya’ya saldırdı. Hızlı saldırgan savaş taktikleri ile kurduğu Mihver Devletleri ittifakı Avrupa ve Asya’nın büyük bölümünü istila etti.

ABD’nin II. Dünya Savaşı’na Müttefiklerin tarafında katılımı ve Kızıl Ordu’nun sistematik ilerlemesi ile Alman ordusu gerilemeye başladı. Sovyet güçlerinin 23 Nisan 1945′te Berlin’e girmesi ile III. Reich’in yıkılacağı kesinleşmişti. İstila edilen Berlin’de; Hitler, eşi Eva Hitler[2] [3] ile yeraltı sığınağında[4] 30 Nisan 1945 günü intihar etti. 7 Mayıs 1945′te Alfred Jodl’ın imzaladığı teslim belgesiyle Nazi Almanyası tamamen yok oldu. Nazi’lerin ırkçılığı sonucu 11 ile 14 milyon arasında insan öldürüldü. Bunların arasında [5] Museviler de vardı, ve Holokost olarak tanındı.














0 yorum:

Yorum Gönder

1) Öncelikle, kesinlikle küfür etmiyorsunuz.

2) Eğer önceki yorumlardan birine cevap veriyorsanız kime cevap verdiğinizi belirtiyorsunuz.

3) Web siteni reklamı yapmak yasaktır.

4) Yorumunuza gelen cevapları görmek için E-posta yoluyla abone ol seçeneğine tıklıyorsunuz

5) Teşekkürler eline sağlık vb gibi yorumlar yayınlanmaz

 

Full Online Film İzle,İndirmeden Sinema Seyret Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template