1 Temmuz 2008 Salı

Kotalı ADSL'de can simidi


Kotalı ADSL'de can simidiKotalı ADSL kullanıyorsunuz. Ay ortasında limiti aşıp aşmadığını bilmek istiyorsunuz. Hiç dert değil

Ülkemizde kotalı (4 GB) ADSL kullananlar hiç de az değil. Kullanıcıların en büyük derdi limitin Dolup dolmadığını bilemeleleri. Aslında temelde bu iş için geliştirilen ufak çaplı pek çok yazılım var. Netmeter da bu yazılımlardan biri.

Chip online dergisinden Selim Öztürk, birçok kullanıcının haberdar olmadığı yazılımları gündeme getirdi. Alanında gayet başarılı olan ve dosya boyutu 1 MB'ın altında olan Netmeter, sadece kotalı kullanıcıların değil, sınırsız ADSL bağlantısına sahip olan kullanıcıların da kullanabileceği başarılı bir uygulama.

İndirmek için
tıklayın Netmeter, genişbant bağlantınızı an ve an izleyen ve size bilgi veren ufak çaplı başarılı bir uygulamadır. Upload (gönderme) ve download (indirme) işlemlerini sisteminize log'layan Netmeter, özellikle kotalı internet kullanıcılarının kota sınırı aşma tehlikesini ortadan kaldırıyor.

Ancak Netmeter'ın yapabildikleri sadece bununla sınırlı değil. Netmeter ile internete bağlı olduğunuz anlarda bir indirme işlemi yapıyorken bağlantı hızınızı görsel grafikler aracılığıyla görebilir, hiçbir indirme ya da gönderme işlemi yapmazken bile internetten istenmeyen uygulamaların bu işlemleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğini anlayabilirsiniz.

Netmeter'ı sisteminize kurduktan sonra basitçe nasıl kullanıldığına bir göz atalım.

Netmeter'ı çalıştırdığınızda Windows Saat'inin yanında programın kendi simgesini göreceksiniz. İndirme ya da gönderme işlemi yapılırken, aşağı ve yukarı gösteren oklar size o an bu işlemlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini haber verir. Yukarı ok yeşil yandığında 'upload' edildiği, aşağı ok yeşil yandığında ise 'download' edildiği anlaşılır.

Bu simgenin üzerine farenin sol tuşu ile bir kez tıkladığınızda ufak bir gösterge ile karşılaşacaksınız. Bu göstergede indirme ve gönderme işlemlerini grafiksel olarak görebilir, o anki upload/download işlemlerinin hızını anında tespit edebilirsiniz. Simgenin üzerine bir kez daha farenin sol tuşu ile tıkladığınızda ise küçük pencere kaybolacaktır.

Netmeter'ın ayrıntılı bilgi raporlarına ulaşmak içinse Netmeter simgesinin üzerine sağ tıklayıp Totals kısmına girmeniz gerekiyor.

Karşınıza gelen 'Totals and Reports' penceresinin 'Total' sekmesinden günlük, haftalık, aylık ve toplam olarak indirme ve gönderme işlemlerinin miktarını öğrenebiliyorsunuz. Reset butonu ile bu bilgileri temizleyebilirsiniz.

Projected sekmesi ise Netmeter'ı diğer yazılımların arasından öne çıkaran önemli bir özelliği. Örneğin 4 GB kotalı bir kullanıcı ayın ortasına kadar 3 GB sınırına ulaşmış olsun.

Netmeter, bu durumda günlük kullanımı kullandığınız günlerle oranlayarak size kalan 15 gün için belli bir sınırı aşmamanızı, aksi takdirde kota sınırının delineceği konusunda sizi uyarır.

Bu nedenle Netmeter'ın Project özelliği, özellikle kotalı kullanıcıların kendilerini kota sınırının altında tutabilmeleri için oldukça avantajlı bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Daily, Weekly ve Monthly Reports sekmelerinde ise kota kullanım miktarınızı günlük, haftalık ve aylık şeklinde ayrıntılı olarak inceleme şansınız var.

Netmeter'ın ayarlarını yapmak için ise yine Windows Saat'inin yanında bulunan Netmeter simgesine farenizle sağ tıklayıp 'Options'a girin.

General, Graph, Fonts + Colors, Alerts + Reports ve Tray Icon sekmeleri altında pek çok ayara ulaşabileceğiniz Netmeter'da şu ince ayarları yapabilirsiniz:

General sekmesinde, 'Load on Windows startup' seçeneğini işaretlediğinizde bilgisayarınız her açıldığında Netmeter otomatik olarak açılacaktır.

Transparency ayarı ile Netmeter'ın görünürlüğünü saydamlaştırıp belirginleştirebilirken, ortalam değerlerin her an gözünüzün önünde olması içinse 'Display average values' kutucuğunun işaretli olması gerekiyor.

Fonts + Colors sekmesi altındaki ayarlar ile Netmeter'ın yazı tipini değiştirebilir, Alerts + Reports bölümünde ise belirli bir kapasite sınırı aşıldığında size alarm şeklinde uyarı verilmesi sağlanabilir.



kotalı adsl programı, adsl indirme kotası, indirme kotası programı, adsl indirme kotası programı, ttnet indirme kotası programı, internetten kotama nasıl bakarım, kotama nasıl bakarım, ttnet adsl kotama nasıl bakarım, kotamı nasıl aşmam, kotayı aşmamak için neler yapılır,neden hemen adsl kotam doluyor

0 yorum:

Yorum Gönder

1) Öncelikle, kesinlikle küfür etmiyorsunuz.

2) Eğer önceki yorumlardan birine cevap veriyorsanız kime cevap verdiğinizi belirtiyorsunuz.

3) Web siteni reklamı yapmak yasaktır.

4) Yorumunuza gelen cevapları görmek için E-posta yoluyla abone ol seçeneğine tıklıyorsunuz

5) Teşekkürler eline sağlık vb gibi yorumlar yayınlanmaz

 

Full Online Film İzle,İndirmeden Sinema Seyret Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template